Wil jij thuis desembrood bakken?

Workshops voor thuisbakkers

Ben jij ook dol op puur en ambachtelijk desembrood?

Wil jij meer te weten komen over de magie en het plezier van je eigen brood bakken?

Onregelmatig worden bij Brood Depot workshops georganiseerd. De workshops zijn bedoeld voor enthousiaste thuisbakkers die met desembrood aan de slag willen.

Je hoeft geen ervaring te hebben met brood bakken of met desem. Als je zin hebt om op ambachtelijke wijze puur desembrood te maken, of als je je basisvaardigheden wilt verbeteren, dan zijn deze workshops wellicht wat voor jou.

Met een hoofd vol ervaringen en ideeën kan je vervolgens thuis verder aan de slag!

Desem is dat hetzelfde als zuurdesem?

Wat is het verschil tussen een Liquide levain en een Stiff levain?

Hoe weet je of je deeg goed is?

Moet ik een speciale oven hebben voor desembrood?

Wat je moet weten voordat je je aanmeldt

Als je deelneemt zijn Algemene voorwaarden van toepassing en zaken om rekening mee te houden. Zoals:

  • Jouw aanmelding is definitief wanneer de kosten zijn voldaan.
  • Annuleren kan alleen per e-mail. Annuleren is kosteloos tot drie weken voor de geplande datum. Bij afmelding vanaf drie weken voor de geplande datum wordt 50% terugbetaald. Bij afmelding vanaf één week voor de workshop vervalt het recht op terugbetaling.
  • Brood Depot kan een workshop annuleren bij ziekte of te weinig aanmeldingen. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt de reeds betaalde som volledig terugbetaald.
  • Zorg dat je kleren en schoenen draagt die makkelijk zitten en vies mogen worden.

Er is meer wat je wilt weten. Klik hier om verder te lezen...

#1 Desembrood bakken voor Thuisbakkers

Hoe maak en bak je thuis je eigen desembrood? Tijdens deze hands-on workshop doorlopen we alle fasen van het proces van desembrood maken. Er is alle ruimte voor je vragen en voor zintuiglijk ervaren.

Hele dag workshop

Halve dag workshop

#2 Workshops op thema

In 2024 zullen af en toe ook kortere workshops aangeboden worden. Dat worden workshops specifiek rondom één broodsoort. Denk dan bijvoorbeeld aan stokbroden en focaccia, zoete broodjes, of een speciaal brood als bierbrood, of ....

  • Duur: 3 -3,5 uur
  • Niveau: beginner
  • Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers
  • Prijs: deze workshops zijn nog onvoldoende uitgewerkt voor een prijsopgave

Wanneer er een datum en thema gepland staan vind je hier een link naar de Aanmeldingspagina.

#3 Een privé workshop

Wil je privé* een Desembrood-workshop volgen? Alleen of met een groepje mensen die je zelf samensteld? Laat het weten, dan kijken we of we dit in kunnen plannen.

  • Duur: 4 uur
  • De preciezere inhoud stemmen we met elkaar af
  • Je krijgt: de broden die je bakt, een hand-out met theorie en recepten, een broodmix om ook zelf thuis een geleerd brood te gaan bakken.
  • Prijs: € 250 + 21% btw = € 302,50
  • Weekendtoeslag + 20%

* Groepsgrootte is maximaal 6 personen. De prijs blijft gelijk of je nou alleen of met z'n zessen meedoet. 

Contactformulier workshops

Meld je aan voor de maillijst Workshops zodat je bericht krijgt wanneer er weer een nieuwe datum gepland staat. Wil je de mailing op een gegeven moment niet meer ontvangen, dan meld je je er gewoon weer voor af.

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.